Tai koks tas jaunimo nedarbo lygis Lietuvoje?

Lietuvos statistikos departamentas, reaguodamas į žiniasklaidoje pasklidusią informaciją, kad „kas trečias jaunas žmogus Lietuvoje yra bedarbis“, praneša, kad paskelbtas 32,9 procento jaunimo nedarbo lygis reiškia, kad kas trečias darbo jėgai priskirtas jaunas žmogus buvo bedarbis. Jaunimo nedarbo lygis išreiškiamas 15–24 metų bedarbių ir tokio paties amžiaus darbo jėgos, o ne visų 15–24 gyventojų, santykiu. Darbo jėgą sudaro užimti gyventojai ir bedarbiai, tai yra ne visi 15–24 metų amžiaus asmenys priskirtini darbo jėgai. Išankstiniais vertinimais, 2011 m. trečdalis 15–24 metų amžiaus asmenų sudarė darbo jėgą.

Išankstiniais gyventojų užimtumo statistinio tyrimo vertinimais, 2011 m. Lietuvoje buvo 45,3 tūkst. jaunų bedarbių. Jaunimo (15–24 metų amžiaus asmenų) nedarbo lygis sumažėjo nuo 35,1 procento 2010 m. iki 32,9 procento 2011 m. Palyginti su visais šios amžiaus grupės gyventojais, 2011 m. kas dešimtas, ne kas trečias, 15–24 metų amžiaus asmuo buvo bedarbis.

Kad ir kaip statistikos departamentas beformuluotų ataskaitas, jaunimui Lietuvoje nelabai yra ką veikti…darbų pasiūla ir taip maža, o ir jaunimas BE PATIRTIES nelabai įmonėms reikalingas, nes pinigus “kalti” reikia šiandien.. Na nebent “Švogerių” šalyje “dėdė” užima aukštas pareigas valstybinėje tarnyboje, tada šansai rasti darbą didesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *