Lėktuvai, skrydžiai, bilietai ir kelionės – tai Lietuvoje aktualu

Kartais verta pasidomėti, apie ką Lietuvoje kalbama nuolatos. Tai aišku, kad apie pedofiliją, prastą valdžią, šildymą ir… keliones lėktuvu. Yra daugybė temų, bet diskusijos apie tai, kad skrydžių bilietai yra pigūs kaip niekada, atrodo, neišsemiamos.

Lietuviai pamėgo keliauti. Kažkada buvome labai sėsli tauta, tūkstantmečius sėdėjusi vienoje vietoje, tačiau pastaraisiais metais situacija keičiasi. Lietuviai masiškai keliauja. Kokie tų kelionių tikslai – jau atskira tema, tačiau daugiausiai keliaujama lėktuvu.

Viskas prasidėjo dar 2004 metais, kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą. Jau 2005 metais į didžiąją daugumą Europos šalių lietuviai galėjo keliauti be vizos kada tik panorėję trumpam laikui. Štai tada ir prasidėjo kelionių bumas. Jau 7 metai kaip lietuviai masiškai keliauja į Didžiąją Britaniją, Norvegiją, Ispaniją, Rusiją, Vokietiją. Kadangi vis dar esame su seno tipo geležinkelio bėgiais, su traukiniu Europos pasiekti negalime. Keleivių pervežimas jūra yra tik į Skandinaviją ir Vokietiją, be to gana brangus. Lieka tik automobiliai ir lėktuvai. Brangstant kurui, automobiliu važiuoti nebeapsimoka ir lieka vienintelė efektyvi transporto priemonė – lėktuvas.

Taip lietuviai keliauja į Angliją, Ispaniją ir kitas šalis. Skrydžių bilietai yra gana pigūs dėl dviejų pigių skrydžių bendrovių konkurencinės kovos ir nacionalinio oro vežėjo nebuvimo. Avia kompanijos taiko labai įdomią rinkodarą ir gali pasiūlyti labai patrauklias kainas. Pavyzdžiui skrydis iš Vilniaus į Londoną (į vieną pusę) kainuoja apie 100-150 litų. Palyginimui, benzino kaina Lietuvoje yra 5 Lt už litrą, tad už 150 Lt galima prisipilti vos 30 litrų kuro, su kuriuo nuvažiuoti pakanka kiek daugiau nei 300 kilometrų – iš Vilniaus į Šventąją pajūryje. Tokiu būdu poilsinės kelionės tampa dar viena priežastimi, dėl ko Lietuviai renkasi pigius bilietus ir skrenda savarankiškai. Aišku, yra ir brangių skrydžių, tačiau jais naudojamasi priverstinai arba išskirtinai verslo segmentas (jų bilietų kainas galite sužinoti Avia.lt puslapyje).

Skrydžių bilietai į vieną pusę – Lietuvos emigrantų džiaugsmas. Jie perka tokius bilietus ir vyksta laimės ieškoti. Kai kurie jos neranda ir po kelių mėnesių grįžta atgal. Dauguma pasilieka, tačiau vėliau į Lietuvą skraido bent kelis kartus per metus. Artėjant šventėms, į Lietuvą plūsta emigrantų bangos – tautiečiai grįžta į Lietuvą atšvęsti su giminaičiais ir draugais, susitvarkyti reikalų, pataisyti sveikatą.

Apie visa tai kalba tūkstančiai žmonių, nes tai Lietuvoje dabar – aktualu.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *