Biuro baldai ir jų projektavimas

biuro-baldai-darbuotojamsJei rengiate naują biurą, jums labai svarbu žinoti, kaip tikslingai ir efektyviai panaudoti biuro vietą ir užtikrinti, kad darbuotojai jaustųsi patogiai bei darbingai. Pirmiausia tam turi pasitarnauti geri biuro baldai ir tinkamas jų suprojektavimas biure. Dizaino specialistai atkreipia dėmesį, jog norint biurą paversti malonia ir darbą skatinančia darbo vieta, reikia apgalvoti visas smulkmenas. 

Tinkami aukščiai

Nepaisant to, kad biure turi būti tik biuro darbui pritaikyti baldai, biuro baldai ne visuomet atlieka savo funkciją. Specialistai atkreipia dėmesį, jog norint užtikrinti gerą biuro darbuotojų darbą, nepakanka tik užsakyti daug stalų ir spintelių, reikia tinkamai pritaikyti vienus baldus prie kitų. Pirmiausias svarbus kriterijus – baldų aukščiai. Net ir biure nedirbančiam žmogui aišku, jog du pagrindiniai darbo biure baldai yra kėdė ir darbo stalas. Būtent pirmiausia apie šių dviejų baldų aukščius reikia apgalvoti projektuojant biuro dizainą. Darbuotojų kėdė turi būti įrengta tokiame aukštyje, jog leistų patogiai dirbti ir rankos iki darbo stalo nebūtų nei per daug nuleistos, nei pakeltos. Labai svarbus akcentas – akių lygis. Kompiuteris, prie kurio dirba žmogus turi būti atitinkamame darbuotojo akių aukštyje, jog nebūtų varginamos akys. Pritaikant kitus baldus pagal aukščius taip pat patariama atkreipti dėmesį į stalčių aukštį, nekabinti aukštų spintelių, kurios sukurtų diskomfortą, norint pasiekti svarbius dokumentus.

Atstumai judėjimui

Biuras yra tokia vieta, kurioje nuolat vyksta darbas, o tai reiškia ir judėjimas. Todėl visi biuro baldai turėtų būti pritaikyti efektyviam ir aktyviam darbui. Darbuotojai dažnai vaikšto biuro erdvėje, todėl labai svarbu, kad projektuojant baldus būtų užtikrinta judėjimo laisvė. Nors biuras tokia vieta, kurioje reikia kuo daugiau darbo vietų, labai svarbu užtikrinti, kad tarp stalų ir komodų būtų pakankamai vietos judėjimui. Ir tos vietos neturi būti tiek, kad vienas žmogus vos prasibrautų pro kolegų stalų kampus, tačiau galėtų laisvai prasilenkti su priešais ateinančiu bendradarbiu. Specialistai pataria biuro baldus projektuoti taip, kad šie sudarytų tam tikras eiles. Tarp eilių naudinga palikti mažiausiai pusės metro atstumą. Taip pat labai svarbu tinkamai pasirinkti atstumą iki sienų. Darbui skirti baldai, tokie kaip stalas, neturėtų būti prigludę prie sienų, nes taip darbuotojams sukuriama nemaloni atmosfera. Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad pirmieji darbui skirti biuro baldai nebūtų pastatyti tuojau už kelių žingsnių nuo įėjimo į biurą. Taip pat svarbu palikti erdvę prie langų. 

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *