Homoseksualumo viešinimas Lietuvoje įgauna vis didesnį mąstą

Homoseksualumo sąvokos esmė – seksualiniai santykiai tarp tos pačios lyties žmonių. Ilgą laiką Lietuvoje tai buvo tema tabu, tačiau pastaraisiais metais vis daugiau apie tai kalbama žiniasklaidos priemonėse. Ypatingai daug prie netradicinės lytinės orientacijos informacijos viešinimo Lietuvoje prisidėjo du asmenys. Tai seimo narys Petras Gražulis bei Lietuvos gėjų lygos prezidentas Vladimiras Samolenko. Vienas iš jų aršus homoseksualumo kritikas, o kitas visų Lietuvos gėjų atstovas. Tarp šių asmenybių žiniasklaidos pagalba vyksta nuolatinė kova pasisakymų pobūdžio.

Petras Gražulis prisideda prie homoseksualumo viešinimo Lietuvoje

Petras Gražulio pats to nenorėdamas, tačiau prisideda prie homoseksualumo viešinimo Lietuvoje. Kokiu būdu? Savo aštriais pasisakymais, o kartais ir veiksmais gėjų eitynių metu tik dar labiau atkreipia žiniasklaidos ir tuo pačiu gyventojų dėmesį į minėtą informaciją ir renginius. Žinoma, tokie veiksmai pačiam politikui taip pat atneša naudos. Jis tokiu būdu būna nuolat matomas ir gauna nemokamą reklamą masinėse informavimo priemonėse. Jei Ne Gražulio kova su gėjais, vargu ar jis būtų toks žinomas Lietuvoje ir ar vis dar būtų renkamas į valdžios organus.

Eurovizija – konkursas, kuriame gausu homoseksualumo epizodų

Eurovizija itin didelis muzikinis renginys, kurie prie televizijos ekranų pritraukia milžinišką žmonių auditoriją. Šio tarptautinio konkurso metu siunčiamos tiesioginės ir netiesioginės socialinės žinutės prisideda prie homoseksualumo viešinimo Europoje ir tuo pačiu Lietuvoje. 2014 metų Eurovizijos nugalėtoju tapo transvestitas iš Austrijos, o 2015 metais ir lietuviai panaudojo homoseksualių epizodų savo pasirodyme. Toks mūsų atstovų sprendimas iššaukė pakankamai audringą tam tikros dalies lietuvių reakciją. Šiuo klausimu savo poziciją kaip visada išsakė Petras Gražulis bei kiti visuomenės atstovai. Tarp jų ir vienas iš bažnyčios aukščiausių dvasininkų.

homoseksualumas-eurovizija

Taigi, homoseksualumo viešinimas, demonstravimas vis dar susilaukia gan neigiamos ir priešiškos reakcijos, tačiau visi pro truputį pradeda suprasti, kad to sustabdyti nepavyks. Lietuva yra Europos sąjungos valstybė, o ES labai liberaliai ir tolerantiškai žiūri į homoseksualumą. Nemažai ES šalių jau yra netgi įteisinusios gėjų santuokas, tad panašu, kad ir Lietuvoje vieną dieną bus priimtas toks sprendimas. Gėjų bendruomenė gan aktyviai žengia šio tikslo link.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *