Vasaros laisvalaikis: baidarės nuomai, stovyklavietės ir turizmas

baidarės nuomaiSvarbiausias vasaros darbas – gerai praleisti laiką, mėgautis saule, vandeniu ir pramogomis. Daugelis žmonių vasaros atostogų negali įsivaizduoti be gamtos, turizmo ir stovyklavimo. Praktika rodo, kad karštuoju metų laiku itin daug dėmesio sulaukia baidarės nuomai, kurios atitinka tiek šeimų, tiek didelės draugų kompanijos poreikius. Be to, baidarės neretai tampa kombinuoto laisvalaikio dalimi – kartu su plaukimu gražiausiomis Lietuvos upėmis mėgaujamės ir stovyklavimu gamtoje, pažintiniais žygiais ar aktyvaus turizmo privalumais.

Turizmas gamtoje

Vasara – populiariausias laikas atostogoms. Iš tiesų, šiltas oras yra vienas svarbiausių geros savijautos aspektų – gamtoje, džiaugdamiesi šiluma, saule ir vandeniu, kur kas lengviau atgauname jėgas, pailsime nuo darbo ir kasdienių rūpesčių. Vasaros metu norime kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, todėl išauga dėmesys turizmui. Viena aktyviausių pramogų – kelionės pėsčiomis po gražiausius šalies regionus, mėgaujantis išskirtiniu Lietuvos kraštovaizdžiu ir unikalia gamta. Alternatyva turizmui pėsčiomis – plaukimas baidarėmis. Paprastai šios kelionės suvokiamos kaip aktyvus pažintinis žygis upėmis, žavintis gamtos dovanomis: paukščių čiulbėjimu, vandens šniokštimu, medžių ošimu. Džiugu tai, kad plaukimai baidarėmis organizuojami praktiškai visoje šalyje. Tiesa, didžiausio turistų dėmesio sulaukia plaukimai Aukštaitijoje.

Stovyklavimas gamtoje

Tiek žygiai pėsčiomis, tiek plaukimas baidarėmis paprastai neatsiejamas nuo stovyklavimo gamtoje. Nakvynė palapinėje, jaukioje stovyklavietėje užtikrina ramų poilsį ir leidžia mėgautis natūralios gamtos suteikiama ramybe. Tiesa, jei siekiate privatumo, siūlome iš anksto rezervuoti privačias stovyklavietes, kadangi, orams įkaitus, laisvos vietos galite ir neberasti (primename, kad Lietuvos stovyklavietes pamėgę ne tik vietiniai gyventojai, bet ir turistai iš užsienio). Vienas praktiškiausių sprendimų – rinktis stovyklavietę, kuri yra netoli plaukimo baidarėmis maršruto. Taip išvengsite daugybės papildomų rūpesčių dėl baidarių grąžinimo (paprastai baidarių nuomotojai atvyksta į stovyklavietę ir baidares pasiima), taip pat – tai patogiausias sprendimas tuomet, jei planuojate kelių dienų plaukimą ir į stovyklavietę atvykstate tik trumpam nakties poilsiui.

Pasiruoškite iš anksto

Kad pramogos gamtoje būtų įsimintinos ir nekeltų sunkumų, žygiui pasiruoškite iš anksto. Karštą vasaros dieną neišsiversite be apsauginių priemonių nuo saulės ir vabzdžių. Būtinai dėvėkite kepurę, saugančią nuo tiesioginių saulės spindulių, su savimi turėkite geriamo vandens ir lėtai gendančių maisto produktų. Į kuprinę įsimeskite ir pirmosios pagalbos rinkinį bei vaistinėlę – taip būsite užtikrinti, kad nutikus nelaimei išvengsite rimtesnių komplikacijų, kol pasieksite medikus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *