Įmonių savininkus domina ne tik elektros kainos

elektros kainosElektros energija reikalinga įvairiose srityse. Ši tema domina ir verslo atstovus. Elektros kainos aktualios tiek mažoms, tiek didelėms įmonėms.

Ši tema svarbi ne tik buhalteriams ar visiems, kuriems patinka matematika, bet ir mėgstantiems argumentuotą nuomonę. O argumentas yra susijęs su kainos sudėtimi. Jei atrodo, kad skaičiai nustatomi „iš oro“, skaitykite toliau ir sužinosite, kad taip nėra. Kokia gi situacija iš tiesų?

Elektros kainos klausimas dažniausiai įvaizdinamas tokiais žodžiais kaip „brangu“ ar „pigu“. Visur, kur kalba pasisuka apie pinigus, gajos panašios frazės. Nesvarbu, ar perkate maisto produktus, ar renkatės, kur išsinuomoti butą, visuomet pigumas ir brangumas atlieka nemažą vaidmenį. Na, o kalbant konkrečiai apie elektros energijos rinką svarbu paminėti štai ką: 45 procentų kainos sudaro laisvoji rinka, o 55 procentų yra kontroliuojama valstybės. Nereikėtų pamiršti mokesčių. Iš šių duomenų galima daryti prielaidą, kad patrauklius pasiūlymus gali pateikti nepriklausomi elektros energijos tiekėjai. Taip ir yra, o patrauklių planų pateikimas ypač svarbus verslui.

Kiekvienos įmonės specifika skirtinga, bet yra ir bendrumų. Sakykim, biure veikia kompiuteriai. Net ir poilsis susijęs su energijos poreikiu (į elektros lizdą jungiame kavinuką, mikrobangų krosnelėje, kuriai taip pat reikia elektros, šildomės maistą. Tad ir darbo procesai, ir pietų pertrauka yra susiję su elektros kainos klausimu.

Elektra vartotojus pasiekia ne iš karto. Ne tuoj pat, vos ištarus burtažodį. Pirmiausia energija gaminama jėgainėse, tuomet ji tiekiama sistemoms. Kokioms? Perdavimo ir skirstymo. Tik tada vartotojai perka. Jei pasirenkamas nepriklausomas elektros tiekėjas, tuomet kelias verslo perspektyvų link atrodo atviresnis. Progresyviam verslui svarbu rinktis tokį tiekėją, kurio pasiūlymai labiausiai atitinka poreikius. Na, o kartu ir suteikia geresnę galimybę žengti į priekį tiek finansine, tiek produktyvumo prasme.

Kalbant apie produktyvumą reikia akcentuoti, kad aktualu ne vien elektros pigumas ar brangumas. Labai svarbu, kaip energija tiekiama. T. y. ar tiekimas sklandus? Ar neiškyla nesklandumų? Ar neįvyksta gedimų, kai elektros labai reikia? Iš pastarųjų klausimų suprantamas vienas dalykas: net ir mažiausi įkainiai nevilioja, jeigu visa kita abejotina.

Vartotojai vis dažniau klausia ir apie ekologinę atsakomybę. Jei viena įmonė dirba ekologiškiau, bet paslaugas įkainoja kiek brangiau, tikėtina, kad jai vis tiek bus teikiamas prioritetas, nes vartotojai jaučia pareigą tausoti planetą. Kartais tai atrodo kaip teoriniai pasvarstymai, kaip tolimi reikalai. Visgi jei galima vykdyti veiklą „nemelžiant“ gamtos, kodėl reikėtų prieštarauti ekologijai, ypač jei tai nesukelia nepatogumų? Kiek anksčiau minėjome nepriklausomų elektros tiekėjų naudą vartotojams. Vertėtų pridėti, kad jiems rūpi ne tik elektros kainos. Stengiamasi dirbti kuo atsakingiau, o kartu ir ekologiškiau.

Įmonių savininkai kreipia dėmesį ne tik į kainas, bet ir į daugybę kitų su paslaugomis susijusių ypatybių. Nesirenkama bet kokio tiekėjo. Juk būtinas sklandus energijos tiekimas, o tik tada eilėje laukia kainos klausimas. Sklandus tiekimas – geresnė situacija. Nesvarbu, ar kalbame apie biurą, ar apie gamyklą, ar apie, pavyzdžiui, kavinės patalpas visur patvirtinamas profesionalaus tiekimo būtinumas. Nepriklausomi tiekėjai paprastai stengiasi užtikrinti ne tik palankias sąlygas, bet ir nepriekaištingą eigą.

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *