Ar greitasis kreditas tikrai toks greitas?

greitasis kreditasPinigų mažai. Pinigai vilioja. Pinigų reikia. Pinigai – svajonė. Pinigai padeda. Tai tik maža dalis iš visos pinigų temos. Svarbus aspektas – greitasis kreditas ir jo vaidmuo šiuolaikinėje visuomenėje. Ar pavadinimas tikslus? Ar kreditas iš tiesų toks eiklus?

Skolinimasis – ne žirgų lenktynės ar varžytuvės tarp kaimynų, kuris greičiau nupjaus žolę. Tačiau yra įvairių atvejų, kai skolinamasi būtent dėl „lenktynių“. Pavyzdžiui, kaimynas įsigyja ketveriais metais naujesnį automobilį. Ką daryti? Nejaugi nusileisiu? Gal pasiskolinti? Būtent, imsiu kreditą! Bet palaukite! Greitasis kreditas skirtas ne prestižo rungtynėms. Tai pinigai, kurie suteikiami ne prabangos prekėms pirkti. Žinoma, skolintojai nereglamentuoja, kaip klientas turi leisti sumą, tad vartotojui svarbi disciplina. Paleidus vadžias nesunku tuoj pat iššvaistyti tiek 500, tiek 5000.

Atsirastų nuomonių, kad įvedus eurą viskas pasikeitė. Kainos pakilo, grynieji piniginėje neužsibūna tiek, kiek anksčiau. Tačiau pasiėmus kreditą nereikėtų įnikti į tokias mintis. Jei pradedama išlaidauti, lengviausia pasiteisinti euru ar kuo kitu. Bet reikšmė iš tiesų turėtų būti teikiama ir asmeniniam finansų tvarkymui, išlaidų reguliavimui.

Paslauga tikrai sparti. Ypač dabar, kai greitasis kreditas suteikiamas internetu, kai visa reikiama informacija pateikiama virtualioje terpėje, skolinimo greitis kone įspūdingas. Ir tai ypač naudinga, itin pravartu, kai finansinio papildymo reikia kuo skubiau. Juk būna, kai bėdos apsilanko viena po kitos. Ar koks buitinis prietaisas sugenda, ar automobilis sustreikuoja, ar dar kas… Ir jei iki atlyginimo dar teks palaukti, bandoma reikalus išspręsti greičiau. Tuomet ir susidomima, gal padėtų kreditas.

Esmė graži, tačiau visuomet svarbu suprasti, kad greitai atėję pinigai gali lengvai ir „išsileisti“. Kodėl šis žodis kabutėse? Nes imant ką nors pirkti atrodo, kad turima suma tarsi pati savaime mažėja, lyg oras iš padangos leistųsi.

Galima pateikti tokį moralą: greitasis kreditas maksimaliai naudingas dėl spartaus pinigų suteikimo, bet dar naudingesnis, jei lėšos panaudojamos reikiamiems dalykams, o ne kokioms prabangos prekėms. Kitaip tariant, pasiskolintą sumą privalu išleisti pagal paskirtį. O jei pakanka mažiau pinigų, nei gauta, tai tik dar geriau, nes grąžinti bus paprasčiau.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *