Kas bendra tarp klasikinio ir modernaus interjero?

http://www.dovre.lt/Klasika ir modernumas – tarsi dvi visiškai priešingos idėjos. Tačiau šio straipsnio pavadinimas sufleruoja, kad esama ir bendrumų. Kokių? Tiek modernus, tiek klasikinis interjeras atrodo puikiai, kai vienu iš dizaino akcentų tampa židinys. Domina židiniai? Užsukite į http://www.dovre.lt/ – rasite kokybiškų ir dailių šildymo įrenginių (ir netgi akcijų!).

Kaip klasikinio interjero bruožas paprastai minima tvarka. Tai dailus sudėliojimas, kur kiekvienas daiktas prisideda prie bendros estetikos. Tarp įvairių detalių paprastai dominuoja koks nors didesnis objektas. Pavyzdžiui, židinys, sukuriantis puikią aurą.

O koks gi yra modernus interjeras? Jis siejamas su saviraiškos laisve. Dabar tokie laikai, kad kostiumas kartais derinamas netgi su sportbačiais, tad nesunku suprasti, jog ir interjero erdvių kūrimas – gana daug laisvės reiškiantis procesas. Tačiau visiškai negalvojant ir perkant bet kokius baldus, klijuojant pirmus po ranka pasitaikiusius tapetus būtų sukuriamas ne modernus interjeras, o chaoso buveinė. T. y. saviraiškos laisvė vis vien turėtų būti derinama su estetika, su tam tikrais principais, lemiančiais darną.

Kalbant apie bendrumus tarp klasikinio ir modernaus interjero reikėtų paminėti bandymą pasisemti tai, kas geriausia, iš kiekvienos krypties. Taip kambarys įgauna nesenstantį įvaizdį, nestinga patogumo ir ekspresyvių detalių pagal šeimininko skonį.

Šiuolaikinėje rinkoje nestinga nei įvairių baldų modelių, nei skirtingų kilimų, tapetų ar lentelių pasirinkimo. Užsukus į parduotuvę galima valandų valandas bandyti nuspręsti, kuris produktas būtų geresnis, kuris labiau tiktų ir padėtų sukurti namie harmoniją.

Harmoningumo tikimasi ne tik kuriant bendrą vaizdą, bet ir renkant atskirus daiktus. Štai apsilankę interneto svetainėje http://www.dovre.lt/ galime išsirinkti norimą židinį ar krosnelę. Toks šildymo įrenginys pagamintas kruopščiai, kiekviena detalė puikiai įsilieja į visumą, tad produktas džiugina net dizaino mokslus krimtusius asmenis.

Židinys ar krosnelė – ir klasikinio, ir modernaus interjero puošmena. Galima susikurti kambario atmosferą kaip iš filmo. O kuo turtingesnė kolekcija, kuo įvairesnių gaminių sukurta, tuo platesnės pasirinkimo galimybės. Jei, pavyzdžiui, turite židinį ir dar vieną planuojate įsigyti į vasarnamį, galite atrasti visiškai skirtingą variantą, nepanašų į tą, kuris yra gyvenamajame name. Bet yra ir savo forma panašių prietaisų, tad pirkėjai atranda tokį variantą, kokio nori.

Pasižvalgyti, kokie gi tie židiniai ir kokios krosnelės eksponuojamo šiuo metu, galite apsilankę http://www.dovre.lt/ – tikrai yra į ką pažiūrėti.

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *