Valgykite sveikiau, sutaupykite ir grąžinkite paskolą

kreditaiJūsų sąskaitoje pasiskolinti kreditai? Norite juos grąžinti ir kartu pagerinti, o ne pabloginti savo gyvenimo komfortą bei kokybę? Turime nuostabų pasiūlymą – pakeisti mitybą, ją padaryti pigesne bei sveikesne, o kreditai nedirbantiems susitaupys patys, nes maistui išleisite mažiau.

Stereotipai apie maistą

Turbūt iškart pagalvojote – kažkokia nesąmonė. Juk tie, kas išleidžia maistui mažiau, valgo prasčiau. O tie, kas yra turtingi, valgo brangiausią, taigi, geriausią maistą. Tačiau iš tikrųjų, mes visi kaip visuomenė turime per daug stereotipų apie maistą. Pavyzdžiui, kad mėsą įperka turtingieji, ir dėl to jie sveikesni. Kol kas visi atlikti tyrimai rodo, kad mėsos vartojimas visada žmogui žalingas. Mėsa būdavo reikalinga mūsų protėviams, kurie medžiodavo ir kartais pasigaudavo kokį nors žvėrį, jį sudorodavo, bet vis tiek daugiausiai valdydavo vaisius ir daržoves. Aišku, tas kartais sumedžiojamas stumbras galbūt padėdavo išsaugoti nuo genties bado. Tačiau dabartinė visuomenė nuolat tarpsta pertekliuje, valgo per daug ir dėl to serga. O labiausiai kenčia tie, kas valgo žmogui neskirtą maistą. Įdomu tai, kad būtent prabangus, daug kainuojantis maistas dažnai nors ir yra labai skanus arba lydimas kažkokių kultūrinių legendų, tačiau taip pat gali būti nesveikas ir netinkamas sveiko žmogaus racionui. Taigi, kreditai gali būti grąžinami labai paprastai – mažiau valgant ir renkantis sveiką maistą. Kuris, kaip tuojau išsiaiškinsime, nėra brangus.

Augalinis maistas – sveikiau ir pigiau

Pirmiausia ne apie tai, kaip suteikiami kreditai pensininkams, o apie tai, koks tas maistas yra sveikesnis ir geresnis. Kuo maistas yra natūralesnis, kuo geriau. Natūralus mums sveikas maistas auga lauke: tai vaisiai ir daržovės. Vaisiai turi tapti mūsų saldumynų pakaitalais, juose yra natūralaus cukraus ir labai daug ląstelienos, kurią mums iš tiesų labai svarbu nuolat vartoti. Saldumynai, kuriuos paprastai valgo žmonės, turi labai aukštą cukraus kiekį, todėl tas cukrus veikia kaip koks narkotikas, jis nėra mums sveikas ar naudingas. Taip pat ir druska. O štai augaluose yra viskas, ko mums reikia, ir ten viskas subalansuota. Kuo augalai, kuriuos valgome, žalesni, tuo geriau. Tačiau juos galima ir virti. Ko žmogui visai nereikia, tai mėsa, riebalai, druskos, cukrus, visi dirbtiniai maistai, kuriuos mes perkame parduotuvėje. Jie užteršia organizmą, apnuodija jį, sukelia baisias priklausomybes nuo tokio maisto, ir mes tampame tiesiog pasmerkti suktis nesveiko maisto karuselėje. Į orą kartu paleisdami ne tik savo sveikatą, bet ir…  savo pinigus. Tuos, už kuriuos galbūt galėtų būti lengvai grąžinta kreditai akcijos.

Kaip taupyti maisto sąskaita, sveikatai į naudą

Tai kaip apsipirkti, ką valgyti, kad ir susitaupytų, ir kreditai be uzstato būtų nesunkiai grąžinami, ir mes būtume sotūs, sveiki bei laimingi? Pirkti reikėtų visada daržoves ir vaisius. Taip pat grybus, pupeles, žirnelius, grybus, sėklas, riešutus. Štai ir viskas, ko jums iš tiesų reikia. Vadinasi, jums nereikia duonos, grietinės, sviesto, pieno gaminių, mėsos, taip pat visokių saldumynų, alkoholio ir kitų dalykų. Gyvensite ilgai ir laimingai, jeigu valgysite minėtąjį maistą. O ir kreditai be pajamu bus paprastai grąžinti, nes daug sutaupysite. Gal dabar galvojate, kad daržovės yra gana brangios, bet iš tikro taip nėra. Kadangi atėję į parduotuvę nepirksite pieno, duonos, mėsos, pamatysite, kad visi pinigai lieka daržovėmis ir išeinate iš parduotuvės pilnai apsipirkę bei su mažesne sąskaita.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *