Paskola dirbantiems užsienyje – kaip išsirinkti iš daugybės pasiūlymų?

paskola būstuiPraktika rodo, kad net ir gimtąją šalį palikę ir svetur dirbantys lietuviai puoselėja svajonę įsigyti nuosavą būstą Lietuvoje. Jei jums pasisekė ir turite gan didelių santaupų, svajonių namų paieška nesukels jokių klausimų ar rūpesčių. Vis dėlto, jei minėtajam pirkiniui reikalingi papildomi pinigai, kurių nespėjote sutaupyti, jums bus aktuali paskola dirbantiems užsienyje. Šiuo atveju turite skirti laiko tinkamo kredito teikėjo paieškai ir racionaliai įvertinti visus minėtojo sprendimo privalumus bei trūkumus. Jei abejojate, pasitarkite su ilgametę patirtį turinčiais finansininkais ar kredito įstaigų konsultantais.

Kodėl verta investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvoje?

Vienas svarbiausių klausimų – kodėl verta pirkti būstą Lietuvoje, jei pirkėjas gyvena ir turi darbą užsienyje? Iš tiesų, atliktos apklausos rodo, kad daugelis lietuvių, net ir turėdami gerai apmokamą darbą svetimoje šalyje, svajoja apie galimybę sugrįžti į gimtąjį kraštą. Tai lemia ir sentimentai, ir vaikystės draugai, šeima, giminės ir artimieji. Be to, ne kartą girdėta frazė „visur gerai, bet namuose – geriausia“, turi svarų praktinį pagrindą. Negalima paneigti ir materialiosios pusės. Daugelis emigrantų pripažįsta, kad pirkti būstą Lietuvoje yra gerokai pigiau. Net ir negyvenant čia būstą galima nuomoti. Juolab, kad nuomos kainos šalyje yra gan aukštos.

Kaip išsirinkti iš daugybės kreditorių?

Jei gyvenate užsienyje ir nusprendėte įsigyti būstą Lietuvoje, turėtumėte žinoti, kad paskolos emigrantams yra gan griežtai ribojamos, todėl verta iš anksto pasidomėti atskirų kredito teikėjų sąlygomis ir pasiūlymais. Skirkite laiko pokalbiams su konsultantams. Jei negalite atvykti į susitikimą, paskambinkite telefonu ar pateikite elektroninę užklausą. Daugelis bendrovių linkusios atsakyti vos per vieną darbo dieną. Jei neturite laiko minėtajam darbui, verta bendradarbiauti su partneriais, galinčiais pateikti aktualiausius kreditorių pasiūlymus, t. y. jūs suformuojate vieną užklausą, o komanda jūsų paraišką pateikia keliems kreditoriams, kredito unijoms ir komerciniams bankams. Taip klientas, gavęs atsakymus iš kreditorių, gali įvertinti paskolos sąlygas, palūkanas, terminus ir kitus aspektus, kad priimtų konkrečiai jam tinkamiausią sprendimą.

Svarbiausi kriterijai

Kad paskolos ėmimas vyktų sklandžiai ir nekeltų problemų ateityje, o jūs galėtumėte džiaugtis naujaisiais namais, prieš pasirašydami sutartį su kreditoriais, pasidomėkite keliais esminiais paskolos teikimo kriterijais: numatomu palūkanų dydžiu, paskolos dydžiu, papildomais mokesčiais, paskolos grąžinimo ir atidėjimo sąlygomis. Taip pat pasidomėkite buvusių klientų atsiliepimais, įmonės stabilumu ir padėtimi kreditorių rinkoje.

 

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *