Ilgieji raktiniai žodžiai – svarbiausi lankytojams

seo nuorodos

SEO profesionalai dabar šiek tiek pasimetę. Google nebenori tikslių raktinių žodžių, nors su ilgaisiais ir toliau puikiai draugauja. Tai kurie gi yra svarbiausi? Kokiems raktiniams reiktų optimizuoti puslapius?

Atsakymas į šį klausimą itin paprastas – tiems, kurie atveda daugiau lankytojų, kurie perka. Tai yra ilgi raktiniai žodžiai.

Prisiminkime pora terminų, kuriuos vartoja SEO specialistai. Taurusmedia.lt vadovas Mantas sakė, kad jie daugiausiai naudoja angliškus terminus, tačiau mes už lietuvybę ir bandysime rasti lietuviškus atitikmenis.

  • Baziniai raktažodžiai (angl. generic keywords) – vieno žodžio esminiai raktiniai žodžiai, pavyzdžiui, kreditai, paskolos.
  • Tikslūs raktažodžiai (angl. exact keywords) – 2 žodžių raktiniai žodžiai, pavyzdžiui, greitieji kreditai, vartojamosios paskolos.
  • Ilgieji raktažodžiai (angl. long tail keywords) – 3-4 žodžių ar net ilgesni raktiniai žodžiai, pavyzdžiui, greitieji kreditai internetu pigiau, greitos paskolos bedarbiams.

Ilgieji raktiniai žodžiai yra įvedami tada, kai žmogus žino gana tiksliai, ko nori. Tai yra motyvuotas lankytojas, ieškantis jį tikrai dominančios informacijos ir ketinantis atlikti tam tikrus veiksmus artimiausiu metu. Kad ir paimti tą greitą paskolą.

Tie, kas veda „kreditai“ į paiešką, nebūtinai nori jį paimti. Tai gali būti ir moksleiviai ar studentai, rašantys referatą ekonomikos tema ir ieškantys apibrėžimo, taip pat ir SEO profesionalai, tikrinantys konkurencinę aplinką savo klientams. Gal tik 25-40 proc. visų lankytojų iš tikrųjų nori paimti kreditą, o visi kiti tik tuo domisi gana abstrakčiai. Dėl šios priežasties bazinis raktažodis nebus toks pelningas, kaip tikslus ar ilgas.

Pasak SEO specialistų, ilgą raktažodį iškelti paieškoje yra kur kas paprasčiau. Tereikia geros vidinės optimizacijos ir keleto kokybiškų atgalinių nuorodų. Dėl to tiems klientams, kurie moka už konkretaus raktinio iškėlimą, reiktų pradėti nuo ilgųjų raktažodžių – jie pelningesni, be to rezultatas ateina daug greičiau, nei keliant bazinį raktažodį. Kam investuoti pinigus 6 mėnesius ir laukti grąžos, jei galima investuoti tą pačią sumą į keletą ilgų, bet gerai į mokančius klientus besikonvertuojančius raktinius? Per 6 mėnesius galima užsidirbti gana neblogai, o tada imtis ir bazinių. Tai aktualu visiems naujiems puslapiams, neturintiems žinomumo ir autoriteto.

Ilgi raktiniai žodžiai yra ne tas pats, kas klausimai. Tai, aišku, jau optimizacijos reikalas, tačiau rekomenduojama turėti pora nukreipimo puslapių (angl. landing page), kurie būtų optimizuoti keliems svarbiausiems klausimams, pavyzdžiui „kiek reikia mokėti paėmus greitąjį kreditą?“ Konkurencija dar mažesnė, rezultatas pasiekiamas itin greitai, todėl naujam puslapiui tai turėtų būti prioritetas Nr. 1.

Dažnai įmonės turi gana kuklius DUK skyrelius. Sakome „kuklius“, nes tuose DUK būna gal koks 10 klausimų su atsakymais po 1-2 sakinius. Dar tokie klausimai-atsakymai būna išskleidžiami, tad iš karto nėra viskas matoma. Visi tie suskleidimai yra ne kas kita, kai javascript kodai, į kurių perteklių Google reaguoja blogai, nes lėtėja puslapio pasikrovimo greitis, taip pat prastai atvaizduojamas puslapis mobiliuose įrenginiuose. Vertėtų atsisakyti tokio turinio formato ir pereiti prie vienas klausimas – vienas puslapis principo, kuris buvo gajus prieš dešimtmetį. Tiesa, tada buvo smarkiai perspaudžiama su raktiniais žodžiais, bet dabar viską padaryti galima kur kas geriau.

Taigi, dirbkite su ilgaisiais raktiniais ir pamažu pasieksite rezultatų ir su pagrindiniais.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *