Ką reikėtų žinoti apie kaitlentes?

Kaitlentės – tai neatsiejama virtuvės dalis, todėl renkantis šį prietaisą vertėtų skirti ne ką mažiau dėmesio nei šaldytuvui ar indaplovei. Jei geriau pasidomėtumėte, sužinotumėte, kad kaitlenčių tipai, funkcionalumas, ekonominiai ir daugelis kitų rodiklių gali labai skirtis, o ir gamintojų rinkoje išties nemažai. Gera ir kokybiška kaitlentė gali priversti šiek tiek paploninti piniginę, tačiau svarbiausia – žinoti, už ką mokate. Kad perkant kaitlentę nesusidurtumėte su nesklandumais, pateikiame faktus, kuriuos labai svarbu žinoti apie šiuos buities prietaisus.

Kaitlenčių tipai

Pastaruoju metu daugiausiai naudojamos elektrinės kaitlentės, dujinius prietaisus nustumdamos į šoną ir palikdamos mūsų vaikystės atsiminimams. Tačiau ir elektrinės kaitlentės gali būti labai skirtingos ir yra keleto tipų. Tai elementarios kaitlentės iš ketaus, stiklo keramikos paviršius turinčios kaitlentės su HiLight kaitinimo elementais arba halogeno lempomis ir kombinuoti halogeno + HiLight variantai. Rinkoje nemažą perversmą sukėlė ir indukcinės kaitlentės. Jų paviršius kaitinamas tik paties indo spinduliuojama šiluma, todėl šie prietaisai nesukelia nudegimų, išsipylęs skystis ar kitos medžiagos nepridega, jas lengva valyti. Tačiau pagrindinis šių kaitlenčių minusas yra tas, kad jų negalima įmontuoti virš kitų prietaisų su metaliniais paviršiais. Jos taip pat yra gana brangios, o turint tokią kaitlentę galima naudoti tik specifinius indus.

Kaitinimo zonos

Renkantis kaitlentę reikėtų atkreipti dėmesį į kaitinimo zonas, kurios gali skirtis savo kiekiu, forma ar dydžiu. Kompaktiškos, retesniam naudojimui skirtos kaitlentės paprastai turi du elementus, o dažniausiai namuose sutinkamos kaitlentės turi keturias zonas. Pagal poreikį galima atrasti ir kaitlenčių su trimis, penkiomis ar daugiau elementų. Žinoma, norint įsigyti įrenginį su daugiau kaitinimo zonų, didėja ir kaitlentės matmenys.

Valdymas

Kaitvietės gali turėti keleto tipų valdymą. Tai mechaninis, elektroninis arba jutiklinis. Pastarieji du tipai ne tik geba valdyti temperatūrą, bet ir dažnai turi įjungimo / išjungimo indikatorius, temperatūros blokavimo funkcijas ir daugelį kitų technologijų. Itin patogu tai, kad jutiklinio valdymo kaitlentės neturi jokių virš jų kyšančių jungtukų, todėl jas labai paprasta valyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *