Mobiliųjų aplikacijų kūrimas – pelningas?

mobilios programėlės

Atsakyti į šį klausimą vienareikšmiškai negalima. Jei viskas daroma protingai, jis pelningas. Jei mobilioji aplikacija kuriama tik tam, kad būtų sukurta, greičiausiai ji neatsipirks. Be to, kitas klausimas – kas yra tas pelnas, nuo ko jį skaičiuoti? Jei svarbu, kad mobilioji aplikacija tik padengtų jos sukūrimo kaštus, tai greičiausiai visos jos yra pelningos, išskyrus tas, kurios kuriamos edukaciniais tikslais.

Mobilios aplikacijos ar žaidimai?

Iš esmės, žaidimai, kuriuos žaidžiame telefone yra tos pačios mobilios aplikacijos, tik jų tikslas yra pramoga, laiko praleidimas, tam tikrų įgūdžių lavinimas. Pelningi žaidimai yra tie, kurie skirti kuo platesnei rinkai, tad dažniausiai jie uždirba iš parodomos reklamos. Žaidimų kūrėjai specialiai sukuria tam tikrus scenarijus, kur žaidėjas turi peržiūrėti 30 sekundžių trunkančius video klipus, kad gautų tam tikras žaidime naudojamas dovanas ar valiutas. Tokiu būdu žaidimo kūrėjai uždirba iš reklamos parodymų ir gali tobulinti savo žaidimus ir investuoti į papildomas rinkodaros priemones.

Kitas būdas uždirbti iš žaidimų – leisti už pinigus nusipirkti viduje naudojamos valiutos ar funkcijų, kuriuos gauti natūraliai užtrunka ilgai.

Mokami žaidimai yra retas variantas ,tačiau juos leidžia tik tam tikrą reputaciją ir vardą rinkoje turintys kūrėjai, kurie savo klientus gali nesunkiai įtikinti: „už mano žaidimą sumokėti 2,99 € tikrai verta“.

Mobiliosios aplikacijos uždirba netiesiogiai

Jei įmonė išleidžia nedidelę mobiliąją aplikaciją, kuri atlieka tam tikras nežymias funkcijas, ji investuoja ne tik į naudą ir patogumą savo klientui, bet ir į prekės ženklo reklamą. Per dieną programų langas telefone yra atidaromas dešimtis kartų ir visada prieš akis šmėsteli logotipas arba pavadinimas. Tai kur kas geresnė reklama, nei TV, interneto reklaminės antraštės ar lauko plakatai. Tiesiog įmonės prekės ženklas matomas pakankamai dažnai net neįsijungus mobiliosios aplikacijos.

Kitas momentas yra nauda vartotojui. Pavyzdžiui, įmonė prekiauja indais, tačiau savo mobiliojoje aplikacijoje pateikia dešimtis naujų receptų per mėnesį. Aišku, jie nufotografuoti su jų indais. Tokios aplikacijos naudotojas gauna receptus ir gali juos išbandyti, o kartu jam primenama, kad jam reiktų įsigyti naują troškintuvę, puodą, samtį ar dar kokį virtuvės rakandą. Ir nauda, ir reklama, nors pati programėlė neleidžia nei pirkti, nei rezervuoti konkrečių prekių.

El. prekyba per mobiliąsias programėles

Vienas populiariausių uždarbio būdų, kai el. parduotuvės leidžia savo mobiliąsias programėles, kurių tikslas – parduoti naudojantis mobiliuoju telefonu. Jos turi būti paprastos, tačiau ergonomiškos ir patogios. Mobilioji prekyba dar tik žengia pirmuosius žingsniu Lietuvoje, todėl šioje srityje artimiausiu metu matysime nemažai naujovių.

Apie mobiliųjų aplikacijų kūrimą galite paskaityti šiame puslapyje: https://www.tinkers.lt/mobiliu-aplikaciju-kurimas/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *