Įmonės veiklos organizavimas ir valdymas

popieriai

Kiekvienos įmonės veikla priklauso nuo motyvuotų darbuotojų ir racionalių vadovų sprendimų. Sėkmingų lyderių reikia visose srityse, deja ne visi apdovanoti aiškiu strateginiu ateities matymų ilgalaikėje perspektyvoje. Įmonės valdymo sprendimai dažnu atveju priklauso tik nuo vieno ar kelių asmenų ir į žemesnės grandies vadovų nuomonę neatsižvelgiama. Pasitikėjimo ir gerų darbinių santykių trūkumas daro žalą įmonei kurią sunku apskaičiuoti. Kodėl tai svarbu įmonės valdyme?

Komunikacija

Prieš kelis dešimtmečius viskas buvo paprasta ir aišku, visi sprendimai buvo nuleidžiami iš viršaus į apačia o klausimai ir pasiūlymai nepageidaujami. Įsišaknijusi nuostata, kad vadovas žino geriau nei pavaldinys buvo tokia gaji, kad daug idėjų ir įžvalgų apie produktų ir veiklos tobulinimą taip ir nepatekdavo į darbotvarkę. Organizuojant įmonės veiklą konkurencingose rinkose vadovybei priimant sprendimus neatsižvelgiant į tai koks yra grįžtamasis ryšys, rezultatas būna liūdnas. Valdant įmonę kiekvieną dieną reikia greitai reaguoti į kylančias problemas ir parodyti bet kokio rango darbuotojams kad juos girdite, nes jei to nedarysite, pavaldiniai praras motyvaciją greičiu negu vadovas.

Įtraukimas

Ilgalaikių ir kasdieninių organizacinių sprendimų priėmimas turi būti atliekamas pasitelkiant kuo daugiau susijusių darbuotojų. Geriems sprendimams reikia patikimos informacijos iį išsamios analizės kuriuos galite gauti tik iš siauros specializacijos darbuotojų. Iš kitos pusės, valdant įmonę vadovai neturėtų būti apkrauti įvairių smulkių problemų sprendimų kurie tik trukdo matyti įmonės veiksmus platesniame kontekste. Vadovas turi užsiimti strateginiu planavimus ir su tuo susijusių sprendimų diegimu tikslams pasiekti tinkamai sutelkiant resursus ir valdant rizikas.

Ilgalaikė įmonės vizija

Ko reikalauja akcininkai iš vadovų? Teisingų laiku priimtų sprendimų kurie didintų įmonės vertę, po to seka nauda vartotojams ir patiems akcininkams. Įgyvendinant įmonės viziją prie jos nuolat reikia sugrįžti nes vykdant veiklą nuolat besikeičiančiomis sąlygomis turime prisitaikyti prie naujai susikūrusių poreikių ir iššūkių ir adaptuoti prie jų visą organizaciją. Vadovavimas neapsiriboja tik organizacinės struktūros klaidų šalinimu bet yra daug vertingesnis kai identifikuojamos naujos galimybės kuriomis pasinaudojusi įmonė galėtų gauti didesnę naudą.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *