Profesija – seimo narys

Jau beveik dvidešimt metų seime dirbantis (jei tai galima pavadinti darbu) seimo narys Česlovas Juršėnas yra šios populiarios Lietuvoje “profesijos” rekordininkas. Ši kadencija seime jam jau penktoji. Dabartiniame Seime 72 nariai dirba pirmą kadenciją, 42 – antrą, 16 – trečią, 6 – ketvirtą, o minėtas Č.Juršėnas – penktą.

Iš pirmo žvilgsnio seimo senbuvių ne tiek ir daug, bet norinčių ten likti labai daug. Tik vienas kitas seimo narys, kuris atsisako galimybės antrą kartą siekti pakartotinos kadencijos seime, o visi kiti siekia tęsti savo politine karjerą ir lengvai uždirbti pinigus, turėti daug privilegijų, “prastūminėti” jiems ar tam tikroms verslo grupėms naudingus įstatymus.

Ar Lietuvos seimo narius galima vadinti politikais? Vargu. Dauguma jų tiesiog žmonės siekiantys naudos sau. Kandidatuoja į seimo nario vietą, vien tam, kad toliau išlaikytų savo pozicijas, gautų lengvai uždirbamus didelius pinigus. Tiesa vėl iškyla klausimas ar tie seimo nariai, kurie neužima jokių papildomų postų (pvz vyriausybėje, komitetuose), ar jie dirba? Ar šią politinę profesiją galima vadinti darbu? Juk iš esmės tereikia karts nuo karto ateiti į seimo rūmus ir per daug nemąstant už kažką prabalsuoti ar neprabalsuoti. Ar gi tai ne svajonių darbas, ne svajonių profesija Lietuvoje?

MusuLietuva.info

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *