Graudūs valstybės faktai: Lietuviškas atlyginimas

Pasiklausius kiek žmonės uždirba kitose Europos sąjungos šalyse ir kiek uždirbame mes Lietuvoje darosi išties graudu. Brangstant paslaugoms, maisto produktams, degalams ir mažėjant atlyginimams, gyvenimas Lietuvoje darosi nepakeliamas.

Didžioji dalis žmonių Lietuvoje uždirba iki 1500 litų, tuo tarpu tokioje Europos sąjungos valstybėje, kaip Airijoje, minimali alga yra daugiau nei 1500 eurų, o pragyvenimo išlaidos mažai kuo skiriasi nuo Lietuvos pragyvenimo išlaidų. Tai kaip mums jaustis? Kodėl mes gyvendami Europos sąjungos šalyje uždirbame tiek, kiek pusiau laukinėje Afrikoje?

Gyvenant Lietuvoje ir uždirbant tokį 1500lt atlyginimą gali tik “atsimušinėti” nuo neišvengiamų išlaidų, o apie laisvalaikį, keliones, gražesnius drabužius galime pamiršti. Tai kada mes galėsime pasijausti europiečiais? Kai visi išvažiuosim iš Lietuvos?

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *