Atšauktas privalomas gyvūnų ženklinimas. Nugalėjo sveikas protas ar stereotipai?

veterinarijos vaistine kauneVeterinarijos gydytojai ir farmacininkai ženklina gyvūnus, nors Seimas ir atšaukė gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo projektą. Šiuo projektu buvo siekiama įvesti prievolę mikroschemomis ženklinti ir registruoti į šalį įvežamus ir išvežamus gyvūnus, t.y. šunis, kates, šeškus.

Argumentai už ir prieš

Diskusijų audra kilo dėl to, kad, ypač atokesnėse kaimo vietovėse gyvenantys asmenys pasipiktino, prievole galėjusia tapti papildoma finansine našta. Tuo tarpu kiekviena veterinarijos vaistine kaune gyvūnus ženklina ir registruoja dėl būtinybės apsaugoti kitus dėl galimų pasiutligės atvejų.

Projekto autorių oponentai teigė, kad šiai paslaugai nėra kainų lubų. Tai reiškia, kad nors šią paslaugą teikianti veterinarijos vaistine kaune yra veikiama konkurentų, kainos gali kilti ir nuo dabartinių penkiolikos pakilti iki galimų trisdešimties eurų ar daugiau. O kur dar kelionė į didmiestį, kuriame yra profesionali veterinarijos vaistine kaune.

Procedūra

Tie, kurie spėjo atlikti procedūrą džiaugiasi ir sako, kad ji augintiniui nesukelia jokio šalutinio efekto. Procedūrą atlieka: vet-1 veterinarijos vaistinė kaunas, veterinarijos vaistine kaune savanoriu pr, veterinarijos vaistine kaune vytauto pr, veterinarijos vaistine kaune linkuvos g ir kauno veterinarijos vaistinė kaunas. Jeigu gyvūno šeimininkai nori, gali praplėsti paieškų lauką internete, ieškant vaistinės pagal tokius žodžius, kaip veterinarijos vaistine internete ar veterinarijos vaistine kaune darbo laikas. Specialaus pasiruošimo jai nereikia. Todėl geriausia ieškoti kur yra veterinarijos vaistine kaune visa para.

Rekomenduoja atlikti

Veterinarai teigia, atliekantys šią procedūrą pusvelčiui arba veltui (sumokėti kartais reikia tik už mikroschemą). Procedūra labai svarbi ne tik dėl gyvūno saugumo (nes mikroschema gali padėti surasti pasimetusį augintinį), bet ir visuomenės (gyvūnai registruojami), bei kitų gyvūnų (gyvūnų ženklinimas padeda greitai užfiksuoti ir imtis gydyti pasiutligės atvejus). Todėl veterinarijos vaistine kaune rekomenduoja gyvūnų ženklinimą atlikti visiems kačių ir šunų šeimininkams.

Mikroschemų keisti nereikia. Tad tai vienkartinė procedūra. Dažnai veterinarų klausiama apie galimą šalutinį efektą ar pačią procedūrą. Tačiau šalutinio efekto užfiksuota nebuvo, o procedūra paprasta ir gyvūnui nesukelia jokių nemalonių pojūčių.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *