Įprastas ar gelinis manikiūras: kurį pasirinkti?

gelinis lakavimas

Manikiūras yra puikus būdas praleisti šiek tiek laiko su savimi ir palepinti save. Jei per pastaruosius kelerius metus lankėtės profesionaliame nagų salone, galbūt pastebėjote, kad šiomis dienomis yra daug daugiau galimybių nei anksčiau. Ir vienas didžiausių klausimų yra šis: įprastas lakas ar gelis?

Įprastas manikiūras

Tai yra tradicinė ir visiems gerai žinoma paslauga, apimanti tokį procesą: visų pirma naudojamos specialios dezinfekcinės priemonės, paruošti rankas procedūrai, tada sulyginamas nagų ilgis ir suteikiama forma. Rankos yra įdedamos į vonelę, kad  suminkštėtų odelės ir būtų lengviau pašalinamos. Į vonelę pilama šalto vandens ir įberiama šiek tiek druskos. Kai atstumdomos ir nukarpomos odeles užtepamas aliejukas, jis įmasažuojamas, tokiu būdu pamaitinamas nagas ir odelės. Galiausiai nagas nulakuojamas.

Pliusai: Tokį manikiūrą galite lengvai atlikti sau namuose. Jis atliekamas greitai ir lengvai, tam nereikia jokių ypatingų priemonių, jis puikiai tinka paauglėms, nuolat norinčioms keisti savo įvaizdį ir stilių.

Minusai: Įprastas nagų lakas džiūsta ilgai, todėl labai lengva greitai susigadinti nagus, taip pat klasikinis manikiūras nesilaiko ilgai, gražiai atrodo tik apie 3 – 4 dienas.

Gelinis manikiūras

Šis manikiūras užtruks ir kainuos daugiau nei įprastas. Gelinio lakavimo procesas yra labai panašus į įprasto lakavimo procesą: nagai sutvarkomi, suteikiama norima forma. Padengus nago pagrindą baziniu geliu, jį reikia išdžiovinti po specialia UV spindulių lempa, tuomet tepamas norimos spalvos UV gelis: https://www.groziui.lt/uv-lakai, kuris taip pat sustingdomas UV lempa. Galiausiai nagas padengiamas viršutiniu nagų lako sluoksniu ir po rankų palaikymo lempoje lipnus gelis nuvalomas lipnumą šalinančiu skysčiu.

Pliusai: Tvarkingi nagai džiugina 3 – 4 savaites, gelis sustingsta iš karto, todėl nereikia nerimauti ir laukti, kada gelis išdžius, tai puikus pasirinkimas skubančioms, tačiau norinčioms turėti gražias ir tvarkingas rankas.

Minusai: Gelinis lakavimas laikosi trumpiau, jei moteris dirba su cheminėmis priemonėmis, jei stipriai prakaituoja delnai ar dažnai tenka mūvėti medicinines pirštines.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *