Pasimokykite. Klaidos kurias daro statantys tvoras

tvora

Nors tvoros įrengimas nėra pats sudėtingiausias darbas turint omenyje kokius sudėtingus statybos projektus įgyvendina žmogus savo valdose, pasitaikančios klaidos yra tokios kvailos ir gali kainuoti brangiai. Statyti tvorą patikėti galima tik turintiems patirtį meistrams. Tvorų tipų ir montavimo būdų yra daug todėl reikia žinoti kiekvieno tvoros tipo įrengimo niuansus. Kokias klaidas daro žmonės statydami tvorą patys?

Negiliai įbetonuoti tvoros stulpeliai tai blogiausia kas gali būti. Uždėjus dvigubas medines lentas ar skardines tvoralentes nuo vėjo tvora gali pasvirti ir nugriūti. Minimalus gylis turi būti ne mažesnis nei 1.20 metro, nepaisant to ar tvoros kuolas yra metalinis ar pilama monolitinė kolona su plieno armatūra viduje. Šio reikalavimo nepaisymas nesėkmės atveju gresia tvoros statymu iš naujo o tai kaip žinote yra nepigus statinys.

Dėti ar nedėti putų polistirolo po pamatu? Šis klausimas iškyla ne vienas žmogui susidūrusiam su tvoros statyba pirmą kartą. Jei pamatas yra 20-40 cm gylio reikia dėti 5-10 cm minkštą eps70 markės polistirolą kuris neleis įšalui kilnoti pamato. Ką reiškia kilnoti? Tvora gali pasvirti, pamato betonas į trūkti, pajudėjęs pamatas atplėšia lentas nuo tvirtinimo vietų.

Įbetonavote metalinius stulpelius ir laukia kol sutvirtės betonas. Neleiskite laiko veltui. Jei pamiršite uždengti stulpelio viršų, į vidų gali prilyti lietus. Metalas surūdys ir praras stiprumą, jei iki žiemos neišgaruos reiškia sušals į ledą ir sugadint ne tik stulpelį. Metalas išsiplės, kvadratinis stulpas taps beveik apvalus ir praras estetinį vaizdą bet kas blogiausia, besiplečiantis ledas gali suskaldyti ir betono pamatą ir sugadinti visą darbą. Jei visgi pamiršote laiku uždengti stulpelius ir į vidų prilijo lietus, išgręžkite skylutę kad vanduo išbėgtų, taip bus mažesnė žalos tikimybė.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *