Kelionė pakeliui važiuojančiu automobiliu

tranzuotojas

Keliauti po pasaulį neišleidžiant nė cento arba mokėti tik simboliškai yra labai smagu tačiau kiekvienas keliavimo būdas turi savų privalumų ir trūkumu. Kelionės autostopu populiariausios jaunų žmonių tarpe. Kaip pasiruošti tokiai kelionei ir išvengti nepatogių situacijų?

Visada geros nuotaikos

Kelionės autostopu iš pradžių gali būti sunkios nedrąsiems ir kukliems žmonėms. Kaip galima nemokėti už paslaugą ar prašyti kad vairuotojas nuvežtų iki reikiamos vietos? Atminkite vieną paprastą taisyklę, važiuojant vienam kelionė gali būti nuobodi todėl vairuotojai paima pakeleivius vien dėl galimybės pasikalbėti ir susipažinti su nepažįstamais žmonėmis. Kelionėje svarbiausia būti geros nuotaikos, taktiškai kalbėti ir atsargiai išsakyti savo poziciją aštriais politiniais ir religiniais klausimais nes galite suerzinti pašnekovą ir jis nebenorės tęst kelionės.

Visuomet turėkite grynų pinigų

Geriausia jei sustoja linksmai nusiteikęs vairuotojas, tuomet didelė tikimybė kad jis neprašys susimokėti. Verta netgi praleisti keletą pasiūlymų tačiau pasirinkti gerai nusiteikusį vairuotoją jei jūsų kelionė ilga, taip bus maloniau praleisti laiką. Kelionė autostopu yra neprognozuojama todėl visuomet be banko kortelės būtinai reikia turėti pinigų kad galėtumėte bent simboliškai atsidėkoti pavežėjui arba pavaišinti jį kava ar saldumynais.

Atsargumas

Transporto priemones iš viso automobilių srauto rinkitės atsargiai. Daug saugiau jei stabdysite vidutinės vertės automobilius ir vilkikus nei brangius ar senus automobilius. Atsisakykite pasiūlymo jei vairuotojas nors ir nedaug kalba ar elgiasi ne taip kaip jums priimta. Rinkitės vietą stabdymui kelio atkarpoje kuri turi platų kelkraštį, geriausia jei tai būtų tokia vieta kur vairuotojai sulėtina greitį. Sustojus automobilius greitai nueikite susitarti su vairuotoju ir netrukdykite kitiems eismo dalyviams. Dėvėkite ryškios spalvos drabužius kad jus geriau pastebėtų. Iš anksto susitarkite kurioje vietoje jus paleis kad tai nebūtų tamsi, toli nuo gyvenamų namų vieta.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *