Kaip apželdinti tvorą?

tvora

Tvoros apželdinimui tinka tiek vienmečiai, daugiamečiai vijokliniai augalai. Daugiamečiai augalai gerai žiemoja, tokiam tvorų apželdinimui tinka: lianos, apyniai, magnolijos arba vijoklinės rožės. Vienmečiai augalai auga daug greičiau ir pasodinti jau po kelių savaičių uždengia visą tvoros plotą, tačiau rudenį viskas nuvysta ir  nugelsta, tad kitamet sodinimo procesą reikės pradėti iš naujo. Populiariausios tarp vienmečių augalų yra pupuolės, kvapieji pelėžirniai, nasturtai. Renkantis, kuo apželdinti tvorą, reikėtų pagalvoti, kaip vienas ar kitas augalas atrodys visus metus. Pasirinkimas priklausys nuo to, ko jūs norite: ar gražių žiedų vasarą, ar kad paslėptų nelabai išvaizdžią tvorą. Vijoklinius augalus galima priderinti prie namo architektūros ir jos elementų, juos paryškinant ir pabrėžiant. Jei sodinsit vienmečius, galėsite daugiau eksperimentuoti su augalais, juos persodindami, kol surasite jiems tinkamą vietą.

Kaip išsirinkti tvorą?

Gyvenamasis namas ar privati teritorija yra neįsivaizduojama be tvoros. Visų pirma tai saugumas, nes tvora- ilgalaikė investicija, privačiai nuosavybei suteikia privatumą bei estetinį vaizdą aptveriant sodybą, sklypą ar festivalio aikštelę. Rinkoje – iš tiesų platus tvorų pasirinkimas: horizontalios, vertikalios, žaliuzinės ir k. t. https://stogulinija.lt/produktai/tvoros/. Pirmiausia, turite apsvarstyti, kokia tvora geriausiai atitiks jūsų poreikius.

Uždara ar atvira

Uždara tvora atrodys kaip siena , ji turės mažesnį kiaurymių plotą, puikiai saugos sklypo privatumą, tačiau ją statyti leidžiama ne visada, taip sklypus aptvert galima tik leistinose vietovėse. Šių tvorų uždarumą galima reguliuoti pasirenkant skirtingo profilius, taip pat galima reguliuoti tinklinių ir segmentinių aptvėrimų uždarumą naudojant tvoros juostą.

Aukšta ar žemesnė

Tvoros aukštis- individualus pasirinkimas. Nuspręsti, ar reikia žemos, ar aukštos tvoros, vertėtų atsižvelt į asmeninius privatumo, saugumo poreikius bei tvoros tvėrimo leidimus. Jeigu teritoriją norite aptverti laikinai jums puikiai tiks mobilios arba pigios, lengvai montuojamos tinklo tvoros. Ieškantiems ilgaamžio sprendimo verta rinktis metalo, horizontalių profilių, medžio, plastiko, metalo strypų tvoras. Tveriant tvorą, svarbu netrukdyti kaimynams, nesumažinti jų sklypo apšvietimo.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *