Patarimai: ar buhalterines paslaugos Vilniuje yra profesionalios.

buhalterines paslaugos Vilniuje

Buhalterines paslaugos Vilniuje (kaip ir be kuriame mieste – vieta čia didelės reikšmės neturi – sritis, kurią „sudoroti“ savarakiškai neturėtų bandyti nei įmonės vadovas, nei kiti reikiamo profesinio pasirengimo neturintys darbuotojai. Galimos dvi alternatyvos: turėti pastovų buhalterio etatą įmonėje arba kreiptis į bendroves/individualiai dirbančius asmenis, teikiančius aktualias buhalterijos paslaugas. Nepriklausomai nuo to, kuris variantas bus pasirinktas, buhalterines paslaugos Vilniuje turi būti patikėtos profesionaliam ir atsakingam buhalteriui. Svarbu prisiminti, jog aplaidus buhalterijos tvarkymas susijęs su rimtomis sankcijomis, galinčiomis privesti net prie įmonės bankroto.

Turbūt darosi aišku, jog buhalterį ar buhalterijos paslaugas teikiančią bendrovę reikia rinktis atskingai, o ir pasamdžius specialistai, nepalikti pastarojo be kontrolės. Aišku, kontroliuoti i tikrinti galima tik tada, kai turi bent kažkokį suvokimą apie buhalterinę apskaitą bei šią sudarančius  darbus. Žemiau pateikti patarimai gali padėti laiku pastebėti nekokybiškai tvarkomą buhalterinę apskaitą ir imtis atitinkamų priemonių situacijai pakeisti.

  • Didesnį dėmėsį įmonės buhalterijai reikėtų pradėti skirti tada, kai buhalterio pateikiami apskaitos duomenys neatitinka kliento ar tiekėjo turimų duomenų.
  • Paaiškėjus, jog VMI turima informacija apie mokėtinų įmonės mokesčių likučius nesutampa su tuo, ką deklaruoja jūsų buhalteris, tikėtina, jog problema slypi pastarojo neatidžiame ar kompetencijos stokojančiame darbe. Šią problemą būtina nedelsiant spręsti, nes mokesčiai – ne ta tema, kuria galima juokauti. Čia reikalaujama sąžiningumo cento tikslumu.
  • Buhalteris, išgirdęs klausimą apie tai, kaip pelningai dirba įmonė ar kiek mokesčių reikia sumokėti, privalo pateikti konkretų, savalaikį, skaičiais pagrįstą atsakymą. Jei bandoma išssisukinėti, tai – ženklas, jog buhalteriui trūksta profesionalumo.
  • Įmonės vadovas privalo būti laiku informuojamas apie bendrovei skolingus subjektus bei pastarųjų įsiskolonimų dydį.  Jei buhalteris laiku nepateikia tokio pobūdžio informacijos, kuri, beje, tiesiogiai susijusi su įmonės pelningumu, vadovas turėtų daryti atitinkamas išvadas ir imtis reikiamų veiksmų.
  • Vadovas neprivalo būti susipažinęs su buhalterinės apskaitos vingrybėmis, tačiau bent elementarų suvokimą šioje srityje vis dėlto reikėtų. Pavyzdžiui, pravartu žinoti paparastą taisyklę, jog faktinis ir „dokumentinis“ piniginis likutis turi sutapti. Tuo atveju, kai taip nėra ar buhalteris vengia pateikti atitinkamą informaciją, derėtų sunerimti: tokios klaidos gali prišaukti administracinę ar baudžiamąją atsakomybę. Kentės, aišku, aplaidumo laiku nepastebėjęs vadovas…
  • Buhalteris, paklaustas sudėtingesnio finansinio ar net teisinio klausimo, neturėtų atrodyti sutrikęs. Jei šis geba atlikti tik tokias elementariausias buhalterines užduotis kaip darbo užmokesčio apskaičiavimas, metinių pajamų deklaravimas ir panašiai, derėtų pradėti kompetetingesnio darbuotojo/įmonės paieškas.

Buhalterines paslaugos Vilniuje populiarios tiek tarp paslaugos teikėjų, tiek tarp užsakovų. Įmonės vadovams tokia situacija yra neabejotinai patraukli, kadangi, skyrus šiek tiek laiko geriausio varianto paieškai, galima pasisamdyti profesionalą, siūlantį ne tik aukštą paslaugų kokybę, bet ir patrauklią kainą.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *