Kokie pirmi depresijos požymiai?

depresija

Depresija yra afektynis sutrikimas tai reiškia, pirmiausiai susijęs su mūsų emociniu pasauliu, nuotaikomis gali pasireikšti- liūdesiu, nusivylimu, bejegiškumu, kartais beviltiškumo jausmais, padidėjęs mieguistumas ar nemiga, sunkumas sukaupiant dėmesį, apetito stoka ar padidėjimas. Išskirtiniais atvejais gali kilti minčių apie  nenorą gyventi, savižudybę. Tai – pirmiausia depresijos simptomas. Jei kyla tokių minčių, būtina kreiptis- psichologo ar psichatro pagalbos.

Kodėl vieni žmonės suserga depresija, o kiti ne?

Vienareikšmiškai atsakyti į šį klausimą negalima. Tai priklauso nuo įgimto, paveldito polinkio ir įgytų, išmoktų būdu, kaip tvarkytis su gyvenimo sunkumais. Čia dažnai lemia mūsų ankstyvoji patirtis, ką mes vaikystėje patiriame savo šeimoje iš tėvų, senelių, brolių, seserų santykio, gyvenimo pavyzdžių. Vieni žmonės linkę labiau rūpintis savimi, nepasiduoti negandomis, kiti yra pasyvesni. Žmogus, giliau įsamonindamas, suvokdamas savo elgesio modelius, būdus suranda galimybę juos keisti. Su depresija, kaip ir su kiekviena liga, galime ir turime kovoti. Tai daroma natūraliais būdais arba su psichlogo pagalba.

Ko trūksta žmogui sergančiam depresija?

Sergančiam žmogui depresija trūksta  paties  savęs. Šie žmonės yra praradę ryšį su savo vidiniu AŠ, nejaučia, nesupranta kas su jais vyksta, nevaldo savo gyvenimo. Jiems reikia išmokti nebijoti ir būti savimi.

Kokie natūralūs medicinos metodai gydant depresiją?

Stresui mažinti ir depresijai išvengti rekomenduojama naudoti natūralios medicinos metodus reiki, kurie padeda nuraminti protą, emocijas. Joga, meditacija tai alternatyvios depresijos gydymo priemonės. Yra žinoma, daug atvejų kai reguliari jogos praktika, meditacija, malda padėjo visiškai atsikratyti depresijos. Reguliariai atliekami aerobiniai fiziniai pratimai  arba jų derinimas su kitomis terapijos rūšimis pagerina pacientų sergančių lengvą arba vidutinę depresijos būklę. Manoma, kad fizinis krūvis mažina stresą, aerobiniai pratimai- pagerina smegenų aprūpinimą reikalingomis medžiagomomis ir deguonimi taip pat veikia biologiškai veiklių medžiagų pusiausvyrą smegenyse. Šiuolaikiniam žmogui labai pavojinga vienatvė. Depresijos gydymas priklauso nuo depresijos formos, paciento amžiaus ir pageidavimų, tai sunkiai gydoma liga, dažnai galimi jos paskartojimai.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *