Ką simbolizuoja rožių spalvos?

rožės

Rožės skirtingų spalvų išreiškia vienokius ar kitokius jausmus. Įteikdami rožių puokštę, jūs galėsite ne tik paprasčiausiai padovanoti gėles, bet ir be žodžių išreikšti jausmus. Rožių kalboje reikšminga ne tik žiedų spalva, bet ir jų kiekis puokštėje, įvairių  spalvų deriniai, ar jos išsiskleidusios, ar pumpurai.

  • Raudonos rožės reikšmė žinoma, ko gero visiems:  meilė ir aistra. Bet  raudonos rožės simbolizuoja ne šiaip sau meilę, o seną, pastovią ir gilią. Didelė raudonų rožių puokštė- amžinos, stiprios ir ištikimos meilės pripažinimas.
  • Ryškiai rausvos rožės – kalba apie staiga įsiplieskusią meilę iš pirmo žvilgsnio.
  • Tamsiai rausvos spalvos rožės tai nevystančio grožio simbolis. Tokias rožes priimta dovanoti vyresnio amžiaus moterims.
  • Baltos rožės- reiškia švarias mintis ir ketinimus. Sniego baltumo rožę galima padovanoti labai jaunai merginai ar mergytei.
  • Kreminio atspalvio baltos rožės turi jau visai kitą reikšmę: tai laiminga meilė,vestuvinė puokštė.
  • Geltonos rožės, nepaisant paplitusio prietaro, neturi jokios neigiamos reikšmės. Jos simbolizuoja džiaugsmą, draugišką rūpestį, taip pat energiją ir laisvę.
  • Oranžinės rožės- materialinės gerovės palinkėjimas arba nesulaikomo veržimosi į iškeltą tikslą išraiška.

Kokią reikšmę turi rožių skaičius?

Rožių skaičius turi didelę reikšmę. Jeigu vienintelė padovanota rožė tai kalba apie dovanotojo kuklumą, bet jeigu ta rožė raudonos spalvos tai prisipažinimas meilėje.

Rožė – gėlynų karalienė

Gėlynų karalienė- rožė-  laikoma dieviškumo, tobulo grožio ir meilės simboliu. Jos puošia ne tik aplinką, tačiau naudojamos ir parfumerijoje gaminant smilkalus ir net maistą. Rožės dažniausiai pasirenkamos   sveikinant  moterys įvairių švenčių proga. Stabilizuotos rožės ilgai širdį džiuginanti dovana, bet kokios šventės progai, geliubutikelis.lt ispūdinga interjero puošybos detalė. Pagal specialią technologiją apdorotos gyvos rožės yra natūralių, tokio pat sodrumo gamtinių spalvų. Jų žiedlapiai, lapeliai tokie švelnūs ir minkšti, kad atrodo, jog gėlės ką tik nuskintos. Stabilizuotas rožes gražu komponuoti dekoratyviniuose skaidraus stiklo induose su įvairimis gamtinėmis detalėmis, pavyzdžiui, akmenėliais, kriauklėmis ar kitokiais aksesuarais.  

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *