Kada reikia susirūpinti burnos higiena?

dantys

Burnos higiena reikia susirūpinti jeigu neramina švaros ir gaivumo stoka po dantų valymo, pirmiausia reikėtų susirūpinti burnos higiena. Kruopšti dantų priežiūra, dantų valymas bent du kartus per  dieną su dantu  šepetėliu ir pasta, tarpdančių šepetėliu ir pasta, burnos skalavimas po kiekvieno valgio, tarpdančių valymas dantų siūlu ypač sumažina dantų ligų atsiradimo tikimybę. Nepašalintos minkštos apnašos dantų paviršiuje mineralizuojasi ir virsta kietosiomis apnašomis, akmenimis, kurios sulaiko bakterijas ir sukelia dantenų uždegimą.

Kada reikia kreiptis pas odontologą dėl profesionalios burnos ertmės  higienos?

Mechaniškai, dantų šepetėliu akmenys nuvalyti pasidaro labai sudėtinga, todėl reikia kreiptis į gydytoją odontologą profisionaliai burnos ertmės higienos procedūrai. Profesionali burnos higiena Vilniuje– tai higieninės procedūros kurių metu šalinamos minkštos ir mineralizuotos apnašos nuo danties paviršiaus ir dantenų. Profesionali burnos ertmės higiena apsaugo nuo periodontito, gleivinės ligų ir ėduonies atsiradimą, higienos metu pašalinamos mineralizuotos apnašos, poliruojami dantų ir plombų paviršiai, pacientai mokomi asmeninės burnos higienos.

Kaip dažnai rekomenduojama atlikti profesionalios higienos procedūrą?

Profisionalios higienos procedūros atlikimo dažnumas priklauso nuo paciento asmens  higienos kokybės, apnašų ir akmenų kaupimosi intensyvumo. Profesionalios burnos higienos procedūrų prireikia  prieš daugelį kitų odontologinių procedūrų atlikimą: prieš perodontologines operacijas, dantų balinimą, dantų protezavimą,  dantų implantaciją, ortodontinį gydymą. Atsižvelgian į tai procedūra atliekama 1-3 kartus per metus.

Dantų balinimas kapomis

Žmonės norėdami turėti gražią šypseną, pasirenka dantų balinimą kapomis. Nuėmus dantų atspaudus, laboratorijoje bus pagamintos individualios kapos. Pripildžius kapas balinimo gelio, jos uždedamos ant dantų irdėvimos nakties metu. Tai saugiausias balinimo būdas, nes dantys prie balinimo medžiagos pratinasi po truputį, pradžioje užsidedant kapas porai valandų, vėliau laiką ilginant iki 5-6  ar net 8 valandų. Vidutiniškai dantų balinimas kapomis trunka 2-3 savaites ir baigiamas, kai pasiekiamas norimas rezultatas. Dantų balinimo kapomis metu dantys ir dantenos gali tapti jautresni. Tokiu atveju naudokite  mažiau balinimo žėlės arba trumpiau laikykite ant dantų.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *