Ieškant darbo Olandijoje

darbas olandijoje

Rasti darbą Olandijoje anaiptol ne visuomet yra labai paprasta (nebent darbas Olandijoje yra pasirenkamas kreipiantis į įdarbinimo agentūras) – ypač, jei yra kalbama apie darbuotojus, kurie atvyksta iš kitų šalių. Tačiau tinkamas išankstinis pasiruošimas gali padėti jums gerokai lengviau surasti darbą Olandijoje. Taigi, kaip pasiruošti ir kokių veiksmų reikėtų imtis?

Ne visuomet turite kalbėti olandiškai

Jums sunku išmokti olandiškai ir manote, kad jums nėra jokių galimybių tai padaryti? Nesijaudinkite, tai tikrai nereiškia, kad jums yra užkirsti visi keliai. Žinoma, mokant olandų kalbą atsiveria kur kas daugiau galimybių, tačiau net jei visai neseniai atvykote į Olandiją, jūs turite galimybę surasti darbą.

Nemaža dalis tarptautinių kompanijų priima darbuotojus, kurie moka tik anglų kalbą ar netgi, vietoje to, ieško darbuotojų, kurie mokėtų prancūzų ar vokiečių kalbas. Todėl prieš pradėdami save graužti dėl to, jog nemokate olandų kalbos, galite pasidairyti internete skelbimų, kuriuose Olandijoje yra siūlomas darbas tarptautinėse kompanijose.

Nebūtina gyventi Olandijoje, kad rastumėte darbą

Jums tikrai nėra būtina gyventi Olandijoje, kad šioje šalyje galėtumėte surasti darbą, tačiau darbo ieškant dar būnant Lietuvoje, paieškos gali būti gerokai sudėtingesnės. Supraskite, kad jei jūs kandidatuojate į pakankamai rimtas pareigas, jūs turėsite su potencialiu darbdaviu susitikti ir asmeniškai, todėl jums bet kuriuo atveju teks vyksti į Olandiją.

Kita vertus, atsižvelgiant į darbo vietą, galima susitarti ir dėl virtualaus pokalbio, kuris vyktų internetu. Taip pat, jei jūs planuojate į Olandiją vykti dirbti nekvalifikuoto darbo, galite darbą surasti dar būdami Lietuvoje.

Kai kurios įdarbinimo agentūros ieško imigrantų

Kai kurios įdarbinimo agentūros išskirtinai ieško imigrantų. Todėl jei jums nepavyksta atrasti darbo kitais būdais, visuomet galite kreiptis į tokias paslaugas siūlančias agentūras. Tuomet kontraktas būtų sudarytas su jumis ir su jūsų pasirinkta įdarbinimo agentūra ir jums paskirtoje darbovietėje jūs dirbtumėte iš anksto nustatytą terminuotą laikotarpį. Be to, tokioms agentūroms darbo ieškantys žmonės neturi sumokėti už jų paslaugas, todėl išvengiama papildomų išlaidų.

Turite būti iš anksto gerai pasiruošę

Ieškant darbo Olandijoje, labai svarbu iš anksto tinkamai pasiruošti, sutvarkant visus svarbiausius dokumentus, kurių reikėtų norint dirbti Olandijoje. Taip pat nereikia pamiršti ir savo banko sąskaitos Olandijoje atidarymo. Be to, reikėtų išspręsti visus klausimus, susijusius su sveikatos draudimu. Žinoma, nors viena iš svarbiausių užduočių yra surasti darbo vietą Olandijoje, ne ką mažiau svarbu iš anksto pasirūpinti ir apgyvendinimu, o tai padaryti ne visuomet būna labai paprasta (nebent jūsų pasirinktas darbdavys savo darbuotojams suteikia ir apgyvendinimą).

CV ir darbo pokalbis Olandijoje skiriasi

Jei norite surasti darbą Olandijoje, jūs turėtumėte labai didelį dėmesį skirti savo gyvenimo aprašymui (CV). Olandijoje žmogaus, kuris pretenduoja į naują darbo vietą, gyvenimo aprašymas neturėtų būti ilgesnis nei 2 lapai. Taip pat nebūtina naudoti ir savo nuotraukos (nors iki šiol nemaža dalis žmonių savo CV naudoja nuotraukas). Žinoma, jei kandidatuojate į darbo vietą, kuri yra tiesiogiai susijusi su reprezentatyvumu, savo nuotrauką įtraukti būtų naudinga ir prasminga.

Dirbti iš namų Olandijoje yra įprasta

Olandijoje darbas iš namų yra visiškai įprastas ir daugelyje darboviečių darbuotojams yra suteikiama tokia galimybė. Jau seniai Olandijos darbovietės garsėja liberaliu požiūriu ir mažiau griežtomis taisyklėmis. Atsižvelgiant į konkretų darbą, galima pasirinkti dalį laiko dirbti savo namuose, todėl jei jūs iki šiol buvote pratę prie tokio darbo, Olandijoje turėtumėte nesunkiai atrasti savo vietą.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *