Vintažo era grįžta arba kaip atrodyti pritrenkiančiai neišleidžiant nei dešimties eurų?

suknelėsPrieš aštuonis metus Sophia Amoruso, dirbdama mokyklos durininkės pareigose, sukūrė ebay parduotuvę pavadinimu „Nasty Gal”. Šiandien šis bandymas prastumti ilgas darbo valandas virto viena didžiausių mados industrijos įmonių, kuri per mėnesį generuoja milijoninę apyvartą. Įmonė laikoma atgimusio vintažo simboliu ne tik Amerikoje, tačiau ir Europoje. Nors jos įkūrėja sako, kad vintažas nebuvo pamirštas niekuomet.

Karaliauja vintažas

Vintažinės suknelės tinka kiekvieno sudėjimo moteriai, beveik kiekvienai progai. Greičiausiai tai yra didžiausias šio nemirštančio stiliaus privalumas. Nors nuo 25 – ių iki 30 – ies metų turintiems rūbams taip pat keliami griežti reikalavimai kokybei. Gerai pasiūtos suknelės ir po daugelio dešimtmečių atrodo nepriekaištingai. Jos ne tik pasiūos iš kokybiškesnės medžiagos, tačiau ir yra labai madingos. Juk mada keliauja ratu, todėl ir vintažiniai rūbai gali atrodyti kaip ką atvežti iš brangiausių mados namų.

Yra ir dar vienas šio stiliaus privalumas – tai kaina. Vintažo stiliaus pigios sukneles internetu gali būti įsigytos vos už kelis ar keliolika eurų.

Deriniai ir aksesuarai

Tenka pripažinti, kad vintažinės sukneles progines vilkimos dėl to, kad nereikalauja papildomų aksesuarų. Jos praktiškai visos yra puošnios, todėl gali būti vilkimos pasipuošus vos keliais elegantiškais papuošalais, tarkim, auskarais.

Dizaineriai tikina, kad suknelės moterims turi būti tokios, kad moteris puoštų suknelę, o ne suknelė su įvairiais blizgučiais – moterį. Todėl vintažo stiliaus suknelės taip populiarėja.

Vintažo medžiotojai

Atsiradus poreikiui netrukus atsirado ir pasiūla. Anksčiau vintažinės suknelės puošė dėvėtų parduotuvių vitrinas. Šiandien galima įsigyti sukneles internetu moterims.

Jeigu ieškote progines sukneles internetu arba suknelės apkūnioms galite be vargo surasti elektroninių parduotuvių, kurios specializuojasi vintažinių rūbų prekyboje.

Kaip išsirinkti?

Ieškant tobulo drabužio galima eiti mažiausiai trimis keliais. Pirmas – įkelti skelbimą internetu, gal kas parduoda vintažinius rūbus. Antras – keliauti į dėvėtų rūbų parduotuvę arba pas močiutę. Trečias – rinktis sukneles internetu pigiau. Tiesa, reiktų nepamiršti, kad pirmieji du keliai bus sudėtingi ieškant didelių dydžių suknelės arba itin mažų dydžių rūbų.

 

1 comment

  1. Gal žinote, kur būtų įmanoma įsigyti tokių drabužių, visoms panelėms prieinamomis kainomis? Nes kiek ieškojau parduotuvių tai, arba nėra nieko gražaus, arba kainos yra kosminės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *