Nuo ko priklauso plastikinių langų nusidėvėjimo laikas?

plastikiniai langai vilniusNėra amžinų daiktų, net ir plastikinių. Langų ilgaamžiškumas priklauso nuo jų kokybės ir sumontavimo darbų bei priežiūros. Sakysite kokia čia priežiūra? O man knieti atsikirsti, kad langai privalo būti reguliuojami reguliariai.

Sezonų kaita

Norite to ar nenorite, bet plastikiniai langai vilnius yra veikiami klimato ir temperatūrų kaitos lauke. Kaitinant saulei ar staiga nukritus temperatūrai plečiasi plastikinių langų konstrukcijos. Atsiranda tarpeliai, lango sandarumas sumažėja. Kitaip sakant, atsiranda bėdų.

Jeigu langai nebus sutepami, bei nereguliuojama langų varčia, plastikiniai langai naudoti jau nebus tinkamiausi. Juk jų prastės izoliacijos nuo garso ir šilumos izoliacijos savybės. Gali atsirasti net šalčio tiltai, o tai reiškia rasojimą, vandens kondensaciją.

Natūralus nusidėvėjimas

Kita vertus, plastikiniai langai vilnius ar plastikiniai langai kaune yra linkę greičiau nusidėvėti, nei užmiestyje. Tačiau visi be išimties langai natūraliai dėvisi, nepriklausomai nuo vietos ar priežiūros.

Tarkim, tamsesnės spalvos langai traukia saulės spindulius labiau, nei balti. Todėl atsiranda tam tikros lango deformacijos ir išlinkimai. Tai į akis nekrenta, bet gali suprastėti lango sandarumas ir pasunkėti varstymas.

Nenatūralus nusidėvėjimas

Jeigu plastikiniai langai vilnius naudojami ne pagal paskirtį, tarkim, vietoj pakabos, lentynos ar kitų baldų, plastikiniai langai vilnius gali būti nudėvėti net per penkis metus. Mechaninių pažeidimų garantinis aptarnavimas netvarko, todėl prižiūrimi plastikiniai langai pigiau atsieina. Kad ir kaip plastikiniai langai skaiciuokle rodytų, kviesti meistrus du kartus per metus dėl staktos ir varčios sutepimo kainuoja mažiau, nei keisti langus po dvigubai trumpesnio laiko, nei galėjo būti.  Juk meistro apsilankymas užtruktų vos pusvalandį ir kainuotų vos kelis eurus.

Taigi, jeigu apibendrinant, plastikiniai langai ispardavimas arba plastikiniai langai akcija, ką tik įsistačius naujus langus pradės rūpėti tik po dešimties, o jeigu tinkamai prižiūrimi, po penkiolikos metų. Gamintojai produkcijai teikia nemažiau nei penkių metų garantiją.

Jeigu jau matote, kad langai visiškai susidėvėjo yra dvi išeitys. Pirmoji – pirkti, tarkim, pagal paieškos žodžius tokius, kaip plastikiniai langai skelbiu arba plastikiniai langai vilnius akcija. Antroji alternatyva – restauruoti.

1 comment

  1. Šiaip langai nėra toki jautrūs ir tikrai gali ilgiau atlaikyti nei 10 metų, net ir be didelės priežūros, aišku priklauso ar jie į saulę ar ne, nes kaip ir sakot kuo mažesnis kiekis temperatūros pokyčių langui, tuo geriau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *