Išlaidos stogui dengti – kaip nepermokėti?

stogui dengtiPradedant stogo dengimo darbus, tenka apsišarvuoti kantrybe. Kad stogas būtų patvarus, kokybiškas ir ilgaamžis, neužtenka vien išsirinkti dengimo medžiagą. Šiuo atveju būtina bendradarbiauti su minėtosios srities profesionalais, pagalvoti apie papildomas priemones, naudojamas stogui dengti, taip pat – samdyti kompetentingus stogdengius, kurie gali užtikrinti optimaliausią rezultatą konkrečiu atveju. Tuo pačiu reikia pripažinti, kad stogo dengimas – gan didelių išlaidų reikalaujantis procesas. Beje, taupyti čia tikrai neverta, kadangi dėl prasto rezultato teks permokėti net kelis kartus. Iš kitos pusės, elgiantis racionaliai ir apgalvotai, net ir šioje srityje galima sutaupyti gan padorią sumą pinigų.

Kada už stogą permokate?

Visų pirma turite žinoti, kad didžiausia rizika išleisti daugiau yra tuomet, kai renkatės neprofesionalią ar abejotinos reputacijos bendrovę. Nepamirškite, kad pirminė kaina nėra tas rodiklis, į kurį verta orientuotis. Svarbiausia – ilgalaikė perspektyva ir stogo ilgaamžiškumas. Jei už stogo dangą sumokėsite sąlyginai nedidelę sumą, tačiau vos po kelių metų stogas ims leisti vandenį, negalės užtikrinti šilumos ar garso izoliacijos, piniginę teks atverti kapitaliniam stogo remontui ar net jo keitimui. Taip būsite išleidę dvigubai didesnę sumą pinigų, prarasite daug laiko ir energijos. Be to, nepamirškite, kad kai stogo danga yra pažeidžiama, paprastai nukenčia ir medinė stogo konstrukcija, difuzinė plėvelė, šilumos izoliacija, o tai reiškia, kad stogo atnaujinimo kaštai tik dar labiau išauga.

Būkite reiklūs ir rinkitės savo srities lyderius

Ieškodami stogo dangos, būkite reiklūs. Nepamirškite, kad turite gauti visas garantijas ir patarimus dėl stogo eksploatacijos. Būtina pasiskaityti ir sutartį, kurią pasirašote. Deja, būna situacijų, kai apsukriai sužaidžiant išsireiškimais už nekokybiškas statybines medžiagas turi atlyginti pats pirkėjas. Pvz., gana dažnai vietoj medžiagai suteikiamos garantijos nurodomas jos tarnavimo laikotarpis, tačiau tai neturi nieko bendro su pardavėjo atsakomybe. Kitaip sakant, tai teorinis terminas, kiek medžiaga turėtų laikyti.

Kad būtumėte tikri procesų sklandumu, rinkitės stogo dangų prekybos lyderius, kurie skiria ypatingą dėmesį pirkėjų lūkesčių realizacijai ir parduodamų medžiagų kokybei. Šios bendrovės atsakys į visus jūsų klausimus ir padės išsirinkti konkrečiu atveju tinkamiausią dangą, atsižvelgdami į jūsų galimybes ir namo konstrukciją. Be to, atsakingai savo veiklą vertinančios bendrovės suteiks racionalias garantijas, užtikrindamos profesionalius ir ilgalaikius rezultatus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *