Kilimai: kaip išsirinkti tinkamiausią kilimo spalvą?

kilimaiKilimai – jaukumo elementai, kurie šildo ir minkština namų erdvę. Dažnai nutinka taip, kad tinkamiausio kambariui kilimo parinkimas, tampa vienu sudėtingiausių interjero dekoravimo sprendimų. Renkantis kilimą, reikia apsvarstyti daugybę su juo susijusių aspektų: spalvą, dydį, sudėtį, dizainą ir t.t.. Kilimo spalva yra itin svarbi, nes ji gali iš pagrindų pakeisti interjerą. Pateikiame kelis patarimus, kaip išsirinkti tinkamiausią kilimo spalvą.

Sienų dažai, baldai, kilimai: kieno spalvą rinktis pirmiausia?

Jeigu interjeras yra kuriamas nuo nulio, spalvą patariama pradėti rinktis nuo interjero elemento, kurio spalvų pasirinkimas yra skurdžiausias. Pavyzdžiui, svetainėje mažiausiai spalvų pasirinkimo variantų turi sofos apmušalai, todėl patariama pirmiausia išsirinkti labiausiai patinkančią sofos spalvą, o tada rinktis dažų bei kilimo spalvas, nes jų pasirinkimas yra kur kas platesnis. O štai miegamajame galima pradėti nuo kilimo spalvos pasirinkimo, o sienų ir patalynės spalvą rinktis po to.

Koks yra jūsų gyvenimo būdas?

Kilimo spalvos pasirinkimas dažnai yra įtakojamas žmogaus gyvenimo būdo. Kas yra tinkama viengungio namams, nebūtinai tiks jaunai šeimai su vaikais. Kas yra tinkama namuose, kuriuose retai apsilanko svečių būrys, nebūtinai tiks namuose, kuriuose dažnai rengiami įvairūs pasibūvimai ir t.t.. Paprasta taisyklė, kurios galima laikytis renkantis kilimo spalvą: ant vienspalvių labai šviesių bei labai tamsių kilimų nusidėvėjimas matosi kur kas labiau nei ant spalvų, kurios yra viduryje spalvų spektro. Taip pat verta žinoti, kad raštuoti kilimai labiau tinka kambariams, kuriuose yra intensyvus judėjimas, nei vienspalviai kilimai, nes raštuoti kilimai geriau užmaskuoja dėmes bei nusidėvėjimą.

Kodėl kilimo spalvą reikia rinktis itin atsakingai?

Spalva yra ypatingas kilimo aspektas ne tik todėl, kad gali visiškai pakeisti interjerą, bet ir todėl, kad ji geba sukurti atitinkamą atmosferą. Renkantis kilimą patariama prisiminti spalvotyros pagrindus: šiltos spalvos veikia energizuojančiai, o šaltos – raminančiai; ryškios spalvos vizualiai mažina erdvę, šviesios – praplečia ir t.t.. Kitas svarbus patarimas, kurio siūlo laikytis interjero specialistai: neverta vaikytis madų ir rinktis vieną ar kitą kilimo spalvą tik dėl to, kad ji šiuo metu yra madinga, nebent esate nusiteikę kilimus keisti kas kelis metus.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

1 comment

  1. Aš visad už šviesius kilimus 🙂 Žinau – tai nepraktiška, bet užtat žiauriai pagyvina kiekvieną kambarį 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *