Ką būtina žinoti šiltinant perdangą?

perdangos šiltinimasKiekvienas namų šeimininkas trokšta, kad jo namai atrodytų gražiai ir kiekvienas lankytojas juose jaustųsi jaukiai. Jei norime, kad namuose būtų pastovi šiluma, visą tai priklauso nuo šiltinimo darbų. Neapšiltinta perdanga, lubos dažnai yra viena didžiausių šilumos praradimo priežasčių. Šiltas oras visada kyla į viršų, o pro neužsandarintą perdangą tas oras labai lengvai pasprunka. Jei neapšiltinsite lubų, ši šiluma nuolat be vargo paliks jūsų namus. Su šia nemalonia situacija turi susidurti ne vienas namų šeimininkas, todėl visi iškeliame sau klausimą: ką reikia žinoti norint gerai apšiltinti perdangą?

Perdangos šiltinimas yra nepaprastai svarbus, nes jei per jos plyšius iš namų pasprunka didelis kiekis brangios šilumos. Geras lubų bei perdangos šiltinimas ir sandarinimas eliminuos šias problemas. Atlikus visus darbus, jūsų šiluminės išlaidos sumažės, o namų energinis efektyvumas kaip niekad išaugs. Gera šilumos izoliacija apsaugos jūsų perdangą nuo kenksmingo aplinkos poveikio, todėl jūsų namo konstrukcijos išliks tvirtesnės kur kas ilgiau. Norint gerai apšiltinti perdangą, šiam darbui labiausiai tiks perdangos šiltinimas termovata „Gamo“. Ši medžiaga yra nepaprastai efektyvi ir universali, nes su ja ne tik gerai apšiltinsite perdangą, bet ir bet kokį kitą namų paviršių. Šitokio perdangos šiltinimo putomis kaina nėra didelė, o rezultatai kalba patys už save.

Gamo termovata yra labai populiari dėl savo modernumo bei efektyvumą. Šia medžiaga apšiltinti paviršiai gauna stiprią, kokybišką izoliaciją bei apsaugą nuo drėgmės bei triukšmo. Apšiltinus paviršių putomis jos trukdo kauptis kondensatui, todėl drėgmės žala yra pašalinama. Vienas nedidelis medžiagos sluoksnis daro tikrų tikriausius stebuklus, todėl jei ieškote kuo geresnės šiltinimo medžiagos, Gamo termovata jūsų tikrai nenuvils. Šiltinimas putomis puikiai apsaugo būstą nuo žalingos aplinkos. Gerai atlikti šiltinimo darbai palaiko būsto ilgaamžiškumą, nes gamo termovata nenusėda, nesusitraukia, o kaip tik nepraranda savo formos. Panaudojus šią medžiagą savo šiltinimo darbams ne tik apsaugosite namus nuo išorinio šalčio, bet ir neleisite joje veistis kenkėjams.

Perdangos sandarinimo darbams taip pat tinka mineralinė akmens vata. Ši medžiaga yra nepaprastai populiari ir tinka ne tik perdangos, bet ir bet kokiems kitiems šiltinimo darbams. Apšiltinti namus akmens vata yra nepaprastai lengva, o pati medžiaga yra nebrangi. Nors ši medžiaga pasižymi nedideliu drėgmės pralaidumu ir nėra tokia kokybiška kaip Gamo termovata, jei jūsų finansinės galimybės yra ribotos, šis medžiagos pasirinkimas gali būti puikia, pigesne alternatyva.

Perdangos apšiltinimas ir užsandarinimas turi būti nepriekaištingas, kadangi kaip minėjome – karštas oras kyla į viršų. Gerai užsandarinus namų perdangą šilumos nuostoliai labai stipriai sumažėja. Kokybiškas perdangos izoliavimas turi nuslopinti nepageidaujamą triukšmą, sumažinti perkaitimą vasaros metu bei svarbiausia – tinkamai izoliuoti šilumą.

 

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *