Vėdinimo sistemų nauda įmonėms

vėdinimas

Ar jūs savo įmonėje iki šiol naudojate natūralią mechaninę ventiliaciją o žiemą išvis pamirštate? Taip, ventiliacijos sistemos kainuoja, jos naudoja elektros energiją ir dar kartais reikia ir atlikti aptarnavimo darbus ar pakeisti susidėvėjusias dalis. Tačiau įmonės vadovas ar savininkas turėtų žvelgti į tai iš darbuotojų pusės. Ar geras oro klimatas biuro darbuotojų kabinetuose ir gamybinėse patalpose? Jei tam tikrais atvejais užtenka mechaninio vėdinimo per langus ir ventiliacines groteles tai dar nereiškia kad tai tinka visoms įmonėms.

Jei pasidomėsite, sužinosite kad nuo oro kokybės priklauso darbuotojų darbo efektyvumas, koncentracija ir mąstymo greitis. Mokslininkų nustatyta kad blogai vėdinamose patalpose dėl netinkamų sąlygų darbingumas gali sumažėti net 35 proc. o tai yra daug. Darbuotojai daro daugiau klaidų, tampa mažiau patenkinti darbu, blogėja tarpusavio santykiai kolektyve. Dėl prastos oro kokybės darbuotojai dirbdami atviro išplanavimo erdvėje lengviau perneša gripo, slogos virusus ir dažniau serga. Į darbą neatėjęs inžinierius ar programuotojas stabdo visą eilę darbų ir vilkina kitų susijusių darbuotojų veiklą. Dėl 5-10 tūkstančių eurų investicijos į vėdinimo sistemą įmonė ilguoju laikotarpiu patiria kelis kartus didesnius nuostolius.

Gamybos įmonėse labai svarbu kontroliuoti drėgmės kiekį ore, pernelyg drėgnas oras gali turėti įtakos metalo gaminių surūdijimui, kartono gaminių suminkštėjimui, galų gale per keletą metų gali pakenkti ir gamybos linijoms ir jas aptarnaujantiems kompiuteriams ir kitiems elektronikos komponentams. Vėdinimo sistemos elektros kaštams dėl kurių skundžiasi įmonės, sumažinti galima naudoti saulės energiją. Racionaliai rekomendaciją gali pateikti tik įmonėje apsilankę specialistai ir įvertinę patalpų išplanavimą ir kitus faktorius pagal kuriuos ir būtų teikiamas pasiūlymas.

Naujausius vėdinimo sistemų modelius galite apžiūrėti https://www.rekuperatoriucentras.lt/vedinimo-sistemos

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *